Brænde kan bruges til mange ting

Brænde er en alsidig opvarmningskilde og kan anvendes til mange formål. Så hvis du har bestilt et brændetårn, kan du bruge brændet på forskellige måder. Herunder finder du nogle af de mest almindelige ting, som brænde bliver anvendt til.

Flere dejlige opvarmningsmuligheder

Brænde bruges primært som kilde til opvarmning af boliger. Det kan brændes i en pejs, i en brændeovn eller lignende indendørs for at skabe varme og hygge. De fleste mennesker er vilde med at tænde op i en brændeovn, når det er koldt og mørkt udenfor. 

Brænde er godt til udendørs madlavning

Du kan også bruge brænde til madlavning udendørs. Det kan være ved hjælp af et bål, en grill eller et udendørskøkken. Her kan brændet bruges for at tilberede maden på bedste vis. 

Røgning af mad foregår med brænde

Er du interesseret i røgning af mad, skal du anvende brænde. Når det kommer til røgning, så kræver det typisk specifikke træsorter for at give maden en karakteristisk smag. For eksempel kan der anvendes frugttræ til røgning af kød. Men hårdt træ såsom bøg og eg er også populært i forbindelse med røgning.

Tænd op i et bålfad eller lav et bål

Det er ydermere populært at bruge brænde til at tænde op i et bålfad i haven, eller når der skal laves et bål. Dette skaber ikke kun varme, men ligeledes en social og hyggelig atmosfære, hvorfor det er noget, som alle bør gøre af og til. Du kan desuden hygge dig med at riste skumfiduser eller bage snobrød over et bål eller et bålfad.